torstai 19. tammikuuta 2017

Uusi alku

Joskus on jätettävä jotain taakse, että voi aloittaa uutta. Olen pitänyt blogia Vuodatuksen puolella (tästä pääset sinne) kohta 11 vuotta, mutta nyt päätin siirtyä tänne Bloggerin puolelle. Vuodatuksen blogi ei ole katoamassa minnekään, sieltä löytyvät kaikki vanhat työt. Tämä blogi alkaa siis tammikuusta 2017. Muutama työ odottaakin jo esittelyään :)
 
Meillä on aina kotona käsityökaaos. Olohuoneen kuuden hengen sohva on aina osaksi vallattuna käsitöille (jos meille siis tulee vieraita, täytyy sohvaa oikeasti raivata). Nykyisin kaaosta helpottaa erillinen työhuone, jonka kaapit pursuavat erilaisia käsityötarpeita.

Eniten neulon. Vähän kaikenlaista. En pysty lupaamaan, että tämä blogi olisi jotenkin käsityöblogien aallonharjalla, sillä lämpenen uusille ohjeille varsin hitaasti. Voisi ehkä sanoa, että olen oman tieni kulkija. Hyvin hyvin harvoin teen samoja malleja - myönnettäköön että Revontuli-huiveja on tullut tehtyä useampia ja viime vuosi oli Kettukarkki-neuleiden juhlavuosi.

Talosta löytyy myös rukki ja värttinöitä. Nekin pyörivät ja hyrräävät aika-ajoin, ehkä vähän kausiluontoisesti. Haaveissa on myös omien villojen värjäämistä. Katsotaan kuinka monta vuotta menee, ennen kuin saan kokeilut tehtyä.

Virkkuukoukkukin pysyy käsissä. Tavaksi on tullut virkata säännöllisesti jotain - jos ei muuta niin tiskirättejä voi aina virkkailla. Tänä vuonna haaveissa on tehdä seimiasetelma - langat odottavat jo malttamattomana sohvan päädyssä. Sekin olisi tietty hyvä aloittaa nyt, että se olisi käytössä ensi jouluna.

Värkkäilen myös kaikenlaisia muitakin juttuja. Haaveilen tekeväni tilkkutöitä, niitä aina joskus saattaa valmistuakin. Jotain pieniä juttuja saatan joskus ommellakin. Pinterest-tauluni pursuavat myös erilaisia solmutöitä - ehkä vielä joku päivä selätän ne.

Erikoisin harrastukseni on sukkulapitsi eli käpyily eli frivolite. Käpyynkin tulee aina välillä tartuttua. Aika harvoin töitä päätyy blogiin - tekniikka vähän tahtoo olla sellainen että virheiden korjaaminen on haastavaa ja yleensä siinä vaiheessa intoni taas lopahtaa.

Tästä syystä tämä blogi ei ole vain neuleblogi. Se on käsityöblogi.

Käsityökaaoksessa on useita töitä kerrallaan kesken, ja useimmiten valmiiden töiden esittelyyn voi mennä aikaa. Älä siis huoli jos blogissa on hiljaista - blogini on ensi sijaisesti valmiiden töiden esittelyä varten. Instagrammissa yleensä esittelen keskeneräisiä töitä (@siloahoska) ja Ravelrystä voi katsella tarkemmin mitä olen tekemässä (Tiinatuuli). Tervetuloa siis seuraamaan niitäkin :)

Olet lämpimästi tervetullut lueskelemaan aikaansaannoksistani ja tietty kommentoimaan tai liittymään lukijaksi :)

Tiinatuuli

1 kommentti:

  1. Heips!
    Hieno blogi sinulla täällä on. Pitäisiköhän vilkaista sitä edellistäkin? En tiedä. Saatan vilkaistakin, että saan "koko tarinan kasaan" tai jotain.
    Osaat sellaisia juttuja, joista en itse uskalla uneksiakaan. Olen myös katsonut podcastiasi. Katsoin juuri äsken jakson 3, eli aika alussa mennään vielä.
    Thanks for letting me read, watch (the podcast) and listen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)