lauantai 12. elokuuta 2017

Tour de Fleece


Osallistuin 1.-23.7. Tour de Fleeceen, joka on Tour de Francen aikana järjestettävä kehräystempaus. Tempaus on varsin kevyt osallistua, sillä jokainen määrittelee itse mitä tekee. Itse en meinannut ensin edes osallistua, mutta lopulta päätin koettaa ja Tour onnistui yli odotusten.

Kokonaisuudessaan sain kehrättyä enemmän lankaa kuin ajattelin, vaikka jäin myös hieman tavoitteesta.
Ensimmäisenä täysin Tourin aikana valmistunut Green Harmony, Merino-silkkisekoite World of Woolilta. Ketjukerrattu pehmeäksi kolmisäikeiseksi, jossa metrejä 102grammassa n. 260. 

Seuraavat on kehrätty jo vuonna 2009, mutta nyt ne saivat kumppanikseen BFL säikeen.


 




Nämä langat on kehrätty siis langanpätkistä, jotka on karstattu karstamyllyllä yhteen. Hienoja efektilankoja, vähemmän metrejä. Valkoisessa 41 g/ 31 m, harmaassa 32 g/ 9 m, sinisessä 52 g/ 18 m, punaisessa 90 g/ 38 m ja violetissa 32 g/ 20 m.

Sininen unelma oli tavoitelankojen osastossa. Pitkäaikainen värttinäkehruu valmistui lähes päivälleen 2 vuotta aloittamisensa jälkeen. Siinäpä taisi olla tämän langan haaste: osa säikeestä oli kehrätty vastakkaiseen suuntaan. Tämän takia lanka ei ole millään tapaa tasapainoinen, sillä vain osa säikeestä ikäänkuin asettui toisiinsa. 65 g / 260 m.
Lisää tarinointia tästä langasta Podcastissa nro 6.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)