torstai 16. maaliskuuta 2017

10 silmukan peitto

 

Jo jonkun aikaa sitten tympäännyin pienin jämälankakeriin. Siis niihin, jotka tulee tietty säästettyä jostain villasukkaprojekteista ja lopulta niitä kertyy siihen malliin, että niistä saisi ehkä hienoimmat tai hirveimmät jämälankasukat. Ja silti sitä lankaa jäisi jäljelle.

Törmäsin jossain 10 stitch blankettiin, eli peittoon, jossa neulotaan koko ajan 10 silmukalla. Katselin Ravelrystä kuvia muiden peitoista ja pistin omat langat järjestykseen.


Ideoita värijärjestykseen etsiskelin värikynistä - siis siitä järjestyksestä missä ne värit ovat paketissa.

Ravelryssä ja Instagramissa on paljon väliaikakuvia tästä projektista. Olihan tämä taas sellainen pidempi projekti, aloitin työn viime toukokuussa ja päättelin langat viime viikolla. Tietty välillä tuli pieniä taukoja tekemisessä, joulun aikaan pisin. Mutta varsin isolla innolla tätä tuli neulottua - etenkin aina värinvaihtokohdissa.

Ja hitsi mää tykkään tästä!
 


 
Tykkään siitä, että peiton ilme muuttuu kun peiton taittelee. Erityisesti tämä kulma on suosikkini värien suhteen. Langat ovat noin 7 veljeksen paksuisia, osa vähän ohuempia, osa vähän paksumpia. Pari itsekehrättyäkin pääsi mukaan - ne ovat tuossa oikeassa reunassa näkyvä vaaleanpunainen ja sen vieressä näkyvä violetti, jonka seassa on punaista, sinistä, keltaista... Lanka on Sari-silkkikuidusta kehrättyä lankaa.
 



Tämä jälkimmäinen kuva on ikäänkuin peiton oikea puoli. Se 10 silmukalla neulominen onnistuu siis sillä, että työn reunoissa poimitaan aina yksi silmukka ja neulotaan yhteen varsinaisen silmukan kanssa. Tykkään kuitenkin enemmän tuosta "nurjasta", joka on sileämpi. Löysin hyvän videon lankojen päättelystä ainaoikeinneuloksessa - päättelyä ei siis näy juuri ollenkaan ja sen huomaa vain astetta paksumpana kohtana neuleessa. Ja itse ainakin sain lähes koko langan pujoteltua, joten langan pätkiä ei juuri jäänyt. Ainoa vain, että lyhyet päät nousevat käytössä ylös. Tässä linkki videoon.

Langan menekki: 1027 g
Puikot: 3.5 mm sukkapuikot
Malli: Ten stitch blanket

Aurinkoista kevättä!

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)