tiistai 7. helmikuuta 2017

Rikotut helmet

Käytiin joulukuulla ukon kanssa vanhan ystävämme tyttären syntymäpäivillä. Hänen äitinsä on tullut tutuksi vuosien aikana, ja ystävä on ollut ahkera töiden tilaaja (mm. Mustangi-lapaset). Nyt myös äiti tilasi sukat.

Päätin vuoden vaihteessa, että välttelen uuden langan ostamista - lankavarasto on 15 kg. Siispä etsiskelin varastoista sopivat langat tähän projektiin. 
 
Langaksi valikoitui harmaa, Suupohjan kehruutehtaan Harmooni-lanka. Sain langan eräältä ystävältä, jonka varastot täydentyivät miehensä isotädin lankavarastoilla. Lanka oli aika paksua, ehkä aavistus paksumpaa kuin 7 veljestä, mutta ohuempaa kuin Isoveli. Puikkosuositus oli kuitenkin 3-4. 3.5 mm puikoilla tuli ainakin napakkaa jälkeä.

Kirjava lanka taas on pieni mysteerilanka. Ostin viime kesänä ystävän huutokaupasta 25 kg matonkudetta, ja siinä mukana tuli joukko selvästi itsevärjättyjä lankoja. Tässä langassa oli minusta aika kiva raita - tai ainakin se rauhoittui mukavasti harmaan kanssa.

Mallineuleena broken seed eli rikottu helmineule. Toisin sanoen siis päävärillä oikeaa ja toisella helmineuletta joka toinen kerros.
 
Näihin tuli kantapääksi tiimalasi. En ole vielä saanut kommenttia ystävän äidiltä, että tuliko näistä sopivat - ovat omaan jalkaa liian pienet. Rikottu helmineule tahtoo vähän levitä, joten kannattaa valita vähän pienempi koko kuin tavallisesti.

Minulla oli tarkoitus selvittää, onko tuo värillinen lanka villasekoitetta. Tajusin asian vasta ihan viime metreillä, joten pujottelin varalta harmaata lankaa halkaistuna kantapään ja päkiän kohdalle vahvikkeeksi. Täytynee ottaa selvää ennen seuraavaa projektia - lankaa nimittäin jäi aika reilusti. Harmaa päätyi jo jämälankaprojektin suihin, siitä on kuvia instagrammissa (siloahoska) ja Ravelryssä (Tiinatuuli).

Blogiin on viime aikoina päätynyt ehkä vähän perusneuleita, mutta ensi kerralla on luvassa jotain vähän erikoisempaa -huivi putosi puikoilta ja se pötkötellään parhaillaan pinkeänä työhuoneen sohvalla. Siitä siis lisää ensi kerralla.

Aurinkoisia kevättalven päiviä! :)

4 kommenttia:

  1. Broken seed toimii kyllä aina. (: Kauniit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, broken seed kyllä näyttää lähes aina hyvältä ja se on mukava tehdä.

      Poista
  2. HYVÄÄ JOULUA ETUKSEN!!
    Nyt kun vuosi lähenee loppuaan, vapaamuurarisäätiö lahjoittaa 1,000,000.00$ (MILJOONA DOLLARIA) auttamaan jokaista uutta ja vanhaa jäsentä, sinulla on mahdollisuus hakea nyt edunsaajaksi. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä virallinen osoite alla,
    WhatsApp; +31 687 329 133
    Sähköposti; info.masonic.oregon@email.cz
    Sähköposti; info.masonic.oregon@gmail.com
    Tai lue lisää vapaamuurariudesta vapaamuurariuden Facebook-sivun linkistä; https://web.facebook.com/infomasonicoregon

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)