keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Vaahteranlehti

Mukavaa ystävänpäivän jälkeistä päivää! :)

Jokunen vuosi sitten löysin Ravelrystä huivin, jonka tein viime kesänä. Bloggasinkin siitä täällä. Ajatus oli hyödyntää lankaa, joka ei ollut omiin väreihin sopiva. Vahva saaja ehdokas oli ystävän kanadalainen äiti, mutta kun ystävä itse näki huivin, hän ihastui siihen itse. Tein huivin sillä ajatuksella, että lahjoitan huivi hänelle. Huivi sattui valmistumaan syntymäpäiväni alla, ja sukulaiset tulivat kylään. Mukana tuli myös 90-vuotias isoäitini, joka myös ihastui huiviin. Annoin huivin isoäidille, kuvaten kuitenkin ystävälle että teen hänelle toisen.

 
Tämän huivin piti olla joululahja, mutta huivi vietti lomaa joulun yli - ihan vain siksi että lahjansaaja oli käymässä Kanadassa. Lopulta valmistuminen kuitenkin venähti, ja huivi valmistui lähes kuukausi Kanadan vierailun jälkeen. Nyt mietin, että huivi lähtee varmaan syntymäpäivälahjaksi.

 
Eli siis Mapleleaf - huivi (rav.). Lankana Schoppelin Zauberball, puikot 4.5 mm. Lankaa meni 109 g eli kerä ja 9 g. Jämänä siis tästä työstä lähes kokonainen kerä, josta ajattelin tehdä vielä sukat huivin lisäksi.

Ohje on edelleenkin varsin mukava, mutta iso haaste on aukikirjoitettu ohje. En tulostanut ohjetta paperille, joten seurasin ohjetta tabletilla ja kirjoitin paperille meneillään olevan kerroksen. Ainahan se ei tietty toiminut ja välillä piti tehdä vähän salapoliisityötä ja selvittää missä mentiin. Muutaman virheen bongasin - pari langankiertoa oli päässyt vääriin kohtiin. Mutta eipä tuo kokonaisuutta haittaa. 
 
Zauberball oli uusi tuttavuus, ja ainakin näin huivissa lanka toimi mukavasti. Tuntuma on kuitenkin vähän muovinen, mutta lanka hauskasti ikäänkuin avautui pesun jälkeen. Katsotaan miten toimii sukissa.

Viime viikolla oli muuten hyvä ompelukonepäivä! Ostin joulun aikaan uuden saumurin, jonka sain vihdoin langoitettua pari viikkoa sitten. Samalla intouduin kaivamaan muutaman keskeneräisen projektin esille, ja viime viikolla viimeistelin niitä ompelukoneella. Lahjoin eilen ystävääni uudella projektipussukalla (josta en hoksannut sitten ottaa edes kuvaa), ja tuli fiilis, että pitää piipahtaa kangaskaupassa hakemassa uusia vetoketjuja. Jospa seuraavista muistaisi ottaa kuvatkin :D lisää näistä ompeluksista myöhemmin.

Mukavaa viikkoa!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)